Archívum

Nemzetközi partnerrel erősítenek a Keszthelyi Holding biztosításközvetítői leányvállalatai

Exkluzív stratégiai együttműködésre lépett a Keszthelyi Holding Zrt. a világ 16 országában jelenlévő bécsi székhelyű GrECo JLT alkusszal – jelentette be a vezető magyar biztosításközvetítő cégeket tulajdonló holdingtársaság kedden. A megállapodás értelmében a felek kölcsönösen segítik egymás üzleti tevékenységét: a nagyvállalati és KKV biztosítások valamint a viszontbiztosítás területén dedikált kockázatkezelési és tanácsadó programok segítségével, valamint költséghatékony megoldásokkal kívánnak új ügyfeleket szerezni, illetve a meglévő ügyfélkört kiszolgálni.

Az elsősorban biztosításközvetítői tevékenységéről ismert, tavaly mintegy 4 milliárd forint árbevételt elérő Keszthelyi Holding Zrt. fejlődésének újabb fordulópontjához érkezett. A vállalatcsoport elérte növekedésének azt a pontját, ahol a további fejlődés, illetve az új piacok meghódítása érdekében szükségessé vált egy új, nemzetközi partner bevonása, ezért a vezető magyar alkuszcsoport március 28-án stratégiai együttműködést kötött az évi bruttó 77,8 millió euró árbevételű, a magyar piacon 1989 óta jelenlevő osztrák GrECo JLT csoporttal.

A több mint 80 éve kockázatkezeléssel és biztosítási tanácsadással foglalkozó, ma már 16 országban helyi képviselettel rendelkező GrECo JLT csoport, mint a JLT International Network partnere az egész világra kiterjedő hálózattal és nemzetközi know-how-val rendelkezik, jelenleg piacvezető biztosítási alkusz Közép- és Kelet-Európában. A GrECo JLT csoport által közvetített teljes biztosítási díjvolumen 2016-ban meghaladta a 600 millió eurót, ami Magyarországon a bruttó hazai termék 0,5 százalékának felel meg.

 „A GrECo JLT csoport nemzetközi tapasztalatának és meglévő kapcsolatrendszerének köszönhetően a Keszthelyi Holding Zrt. biztosításközvetítéssel foglalkozó leányvállalatai az ügyfelek oldaláról érkező egyre komplexebb és egyedibb igényeket maximálisan ki tudják elégíteni. Konstrukciótól függően, a biztosítások áraiban akár kétszámjegyű százalékos megtakarítások is elképzelhetőek a jövőben a legkorszerűbb kockázatkezelési és biztosítási megoldások felhasználásával” - magyarázta Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding Zrt. tulajdonosa, az Igazgatóság elnöke.

Keszthelyi Erik hozzátette: a magyar nagyvállalati ügyfelek számára olyan, a nemzetközi adatok integrálásával kiegészülő, a biztosítási fedezet javítására szolgáló kockázatelemzések és nemzetközi termékek állnak majd rendelkezésére, amelyek jelentős versenyelőnyt jelentenek számukra.

„Óriási üzleti lehetőséget látunk a magyar biztosítási szektorban. Örömünkre szolgál, hogy a GrECo JLT csoporthoz szinte megegyező vállalati kultúrával rendelkező Keszthelyi Holding Zrt-vel hosszútávú együttműködés alapjait fektettük le. A Greco JLT csoport kiterjedt, nemzetközi kapcsolatai révén hozzáfér Európa jelentős biztosítási és viszontbiztosítási piacaihoz és mintegy 135 országban biztosítja ügyfeleinek az egész világot lefedő szolgáltatásokat. Ez az a kapcsolatrendszer, amely most már a Keszthelyi Holding Zrt. számára is elérhetővé vált” – mondta Friedrich Neubrand jr., a GrECo International Holding AG vezérigazgatója.

Keszthelyi Erik tovább menetel: idén az Év Vállalkozója

A Keszthelyi Erik tulajdonában álló, immár kilenc vállalatot magában foglaló Keszthelyi Holding Zrt. dinamikus fejlődést mutat: cégalapítások és felvásárlások sora követi egymást és a jövőre vonatkozó tervek is a haladást szolgálják. 

„Nagy várakozásokkal és határozott célokkal építettem fel a cégcsoportom; vállalataimnál évről évre dinamikus növekedés figyelhető meg. Büszke vagyok rá, hogy ezt az üzleti szféra is elismeri, és ezért idén átvehettem az „Év Vállalkozója 2016” díjat” – mondta Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding Zrt. tulajdonosa, az igazgatóság elnöke.

Tavaly, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) ünnepélyes keretek között ismerte el Keszthelyi Erik kiemelkedő eredményeit, s megkapta az „Év Fiatal Vállalkozója” díjat. A Keszthelyi Holding vezetőjét az idei évben is kitüntették, hiszen a VOSZ az „Év Vállalkozója 2016” címet ítélte neki.

A Keszthelyi Holding Zrt. mára már a hazai pénzügyi tanácsadói piac domináns szereplőjévé vált; a fennállásának tizedik évfordulóját idén ünneplő, lakossági szegmensre építő Agenta Consulting Kft., a 20. születésnapját jövőre betöltő, kkv-szektorban tevékenykedő Palladium Consulting Kft., valamint a nagyvállalati ügyfeleket kiszolgáló Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. együtt vezető szerepet töltenek be a biztosításközvetítői piacon.

Keszthelyi Erik az Év Fiatal Vállalkozója

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által megrendezésre került Fiatal Vállalkozók Hete. Az érdeklődők idén Budapesten és 9 vidéki helyszínen több mint száz előadáson vehettek részt ingyenesen, és több ezren voltak jelen a rendezvényeken. Az eseménysorozatot az ország legrangosabb fiatal vállalkozói kitüntetése, a hetedik Országos Fiatal Vállalkozói Díj ünnepélyes átadása koronázta meg.

A 2015-ös Országos Fiatal Vállalkozói Díjat Keszthelyi Erik kapta meg, aki száz százalékban magyar tulajdonú Keszthelyi Holding Zrt. tulajdonosa. A 31 éves üzletember nagyon keményen dolgozik, minden nap vidékről jár be budapesti irodájába, ahol reggel hatkor rendszerint még a portást is ő ébreszti, és a munka meg is hozza a gyümölcsét. Erik 10 éve foglalkozik biztosításokkal, 5 évvel ezelőtt vásárolta meg az első biztosítási alkusz cégét, mára piacvezető lett a biztosításközvetítői piacon. Összesen 60 000 szerződést kezelnek, árbevételük 2,5 milliárd felett van, és idén vásárolták meg a Palladium Consulting Kft-t.

A 2015-ös Országos Fiatal Vállalkozói Díj nyertese, Keszthelyi Erik XXI. századi csúcsvezetői szabadegyetemi részvételi lehetőséget kapott a Business Coach Kft-től.

Forrás: piacesprofit.hu