Kompromisszumok nélkül

A 100%-ban magyar tulajdonban álló Keszthelyi Holding a Keszthelyi Csoport ,,központi” Társasága. A Keszthelyi Holding gazdasági célja tartós részesedés szerzése jogilag önálló társaságokban. Az Igazgatóság elnöke és tagjai több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek pénzügyi és biztosítási szakterületeken, mely a vállalatcsoport sikerének biztos alapja.

A Keszthelyi Csoport töretlenül fejlődött az elmúlt években, így különböző cégalapítások és akvizíciók révén jelenleg nyolc társaság alkotja a csoportot. A Keszthelyi Csoport összesített árbevétele 2016-ban megközelítette a 4 milliárd forintot.

A Keszthelyi Holding tulajdonába jól működő, jelentős piaci súllyal rendelkező társaságok kerültek: a nagyvállalati ügyfélkörre specializálódott Hungarikum Alkusz 2015-ben csatlakozott; az AGENTA-Consulting, mely társaság a biztosítási piac lakossági szegmensének meghatározó szereplője 2014 óta tagja a vállalatcsoportnak; a hazai kis- és középvállalati szegmens „nagyágyúja”, a 20 éves múlttal rendelkező PALLADIUM CONSULTING 2015-ben vált a csoport tagjává. A szintén vállalati ügyfelekre szakosodott, iparágra szabott megoldásokban gondolkodó ENCORE-Consulting 2017 nyarán csatlakozott a cégcsoporthoz.

A Keszthelyi Holding biztosításközvetítő tagvállalatai a nem strukturált hálózatú biztosításközvetítői piacon vezető szerepet töltenek be, annak eredményeként, hogy a piac különböző részterületeire specializálódtak, és közvetítői oldalról szinte a teljes spektrumot lefedik.

A Keszthelyi Holding hosszú távú M&A stratégiát követve működő hálózatokat és társaságokat kíván a vállalatcsoportba integrálni, és a dinamikus fejlődés lehetőségét megnyitni azon újonnan csatlakozó társaságok számára, melyek megtartják saját értékeiket, dolgozóikat, menedzsmentjüket. A cégcsoporthoz partner-, illetőleg tagvállalatként csatlakozni presztízsértékű, és jelentős előnyökkel is jár. A Keszthelyi Holding - stabilan és hatékonyan működő, jól strukturált háttérszervezettel - kölcsönösen előnyös feltételeket biztosít, úgymint: a piaci gyakorlattól eltérő, magasabb jutalékszintet, és alacsonyabb fenntartási költségeket, a biztosítókkal és egyéb pénzügyi partnerekkel történő szorosabb és kedvezőbb együttműködési feltételeket, professzionális arculatot, PR szolgáltatást és mindezekből adódóan évről évre növekvő árbevételt, és olyan biztonsági hátteret, amelyre a partnercégek nyugodtan alapozhatnak.

A Keszthelyi Holding hatékony működését és a menedzsment hosszú távú elképzeléseinek sikerét a legjobban az mutatja, hogy az eddigi növekedés külső forrás igénybevétele nélkül valósult meg: a Társaság a nyereség visszaforgatásából finanszírozta akvizícióit, és a jövőben is ugyanezt tervezi.

A Keszthelyi Holding az energiamenedzsment területén is rendelkezik érdekeltséggel: az OLC Hungary Tanácsadó és Szolgáltató Kft. vállalati és intézményi ügyfeleknek nyújt személyre szabott, innovatív megoldásokat. Új terület, illetőleg tevékenység saját és partnerek autóparkjának kezelése: ez a Keszthelyi Flottakezelő égisze alatt valósul meg. A Keszthelyi Vagyonkezelő saját tulajdonban lévő ingatlanokat, eszközöket és gépjárműveket kínál bérbeadásra.

A Keszthelyi Holding egyik ,,legfiatalabb” társasága a Keszthelyi Média, mely kiadója a piacon elismerésnek örvendő kiadványoknak, a Biztosítási Almanachnak, és az Egészségbiztosítási Almanachnak. A társaság 2017 őszén újraindítja a Biztosítárs magazin kiadását is.

A társadalmi felelősségvállalás a vállalati kultúra része. A 2015-ben alapított Keszthelyi Alapítvány a Mosolygó Gyermekekért küldetésének tekinti, hogy támogatást nyújtson a rászorulóknak. Az alapítvány több éve kiemelt támogatója az eltűnt gyermekek gyors és hatékony felkutatása érdekében létrehozott Ezer Lámpás Éjszakája elnevezésű civil kezdeményezésnek. Jövőbeni eltökélt célja, hogy minél több gyermekekkel kapcsolatos társadalmi célú kampányt indítson és támogasson.